קינואה מתכון – סלט צבעוני

סלט קינואה צבעוני ומוכן בקערה

תוכן עניינים

סלט קינואה צבעוני

מספר מנות: 4
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 15 דקות
קלוריות למנה: כ-200 קק”ל

מרכיבים:

  • 1 כוס קינואה (לשטוף היטב)
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/4 כוס בצל סגול, קטן דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע טריה קצוצה
  • עסיס מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בסיר קטן, הביאו את המים לרתיחה. הוסיפו את הקינואה, הקטינו את האש ותנו לזה לבשל כ-15 דקות, עד שהקינואה רכה ונפחה. הסירו מהאש ותנו לזה להתקרר.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את הקינואה המבושלת עם העגבניות, המלפפון, הבצל, הפטרוזיליה והנענע.
  3. בקערה קטנה, ערבבו יחד את עסיס הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל. שפכו את התערובת על הסלט וערבבו היטב.
  4. תטעמו והתאימו את התיבול לפי הטעם. הגישו קר או בטמפרטורת החדר.

טיפים להצלחה:

  • חשוב מאוד לשטוף את הקינואה לפני הבישול כדי להסיר את הספונין, המעניק טעם מר.
  • הוספת ירקות נוספים כמו פלפלים קלויים או זיתים יכולה להעשיר את הטעמים והצבעים של הסלט.
  • ניתן לשמור את הסלט במקרר עד 3 ימים, מה שהופך אותו למנה מושלמת להכנה מראש.

מוצרים מומלצים באתר

מכונת גלידה Ninja NC303

מכשיר ביתי להכנת קרפ צרפתי זק”ש Sachs EF-828

129.00 

מיקרוגל דיגיטלי 25 ליטר (6522) MIDEA EM925EYI

499.00 

תפריט נגישות