פאי תפוחים מתכון קל

מתכון קל לפאי תפוחים מתוק ומפנק. מכינים את הבצק והמילוי בקלות, ואופים בתנור עד לקבלת בצק קריספי ומילוי עשיר ועסיסי.
פאי תפוחים מוגש בצלחת עם כדור גלידה

תוכן עניינים

מצרכים:

  • לבצק:
    • 2 כוסות קמח לבן
    • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1/4 כוס סוכר
    • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
    • 5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • 1/4 כוס סוכר
    • 2 כפות קורנפלור
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
    • 1/4 כפית מלח
פאי תפוחים עם תפוחים מסביב

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הבצק:
    • בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד לקבלת פירורים.
    • מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
    • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך שעה לפחות.
  2. מכינים את המילוי:
    • בקערה גדולה, מערבבים את התפוחים, הסוכר, הקורנפלור, הקינמון, האגוז מוסקט והמלח.
  3. מרכיבים את הפאי:
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ”מ.
    • מעבירים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ.
    • מעבירים את המילוי לתבנית.
    • מרדדים את שאריות הבצק לעלה דק וחותכים אותו לרצועות.
    • מסדרים את הרצועות על המילוי בצורת רשת.
    • מברישים את הבצק בביצה טרופה.
  4. אופים את הפאי:
    • אופים את הפאי במשך כ-40 דקות, עד שהבצק זהוב וקריספי.
    • מניחים לפאי להתקרר מעט לפני ההגשה.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכל סוג תפוח שאוהבים.
  • אם רוצים, ניתן להוסיף למילוי גם רכיבים אחרים, כגון: אגוזים, קוקוס, דבש או סילאן.
  • ניתן להגיש את הפאי עם גלידה, שמנת חמוצה או פודינג.

מוצרים מומלצים באתר

מכונת גלידה Ninja NC303

מכשיר ביתי להכנת קרפ צרפתי זק”ש Sachs EF-828

129.00 

מיקרוגל דיגיטלי 25 ליטר (6522) MIDEA EM925EYI

499.00 

תפריט נגישות