מרכיבים (ל-2 מנות)
- 500 גרם נתח קצבים (כ-2 ס”מ עובי)
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- מחממים מחבת פסים גדולה או גריל על להבה גבוהה.
- מורחים את נתח הקצבים בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.
- צולים את נתח הקצבים במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד להשגת מידת העשייה הרצויה.
- מניחים את נתח הקצבים על קרש חיתוך ומניחים לו לנוח למשך 5 דקות לפני הפריסה.
ערכים תזונתיים (למנה)
- קלוריות: 500
זמן עבודה: 10 דקות
זמן הכנה: 20 דקות
טיפים
- מומלץ להשתמש בנתח קצבים מיושן לקבלת תוצאה עסיסית יותר.
- ניתן לצלות את נתח הקצבים גם בתנור על חום של 200 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות.
- לקבלת תוספת טעם, ניתן להוסיף לתיבול גם אבקת שום, אבקת אורגנו, או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
הצעות להגשה
- ניתן להגיש את נתח הקצבים עם תוספת של ירקות מאודים, צ’יפס, או פירה.
- ניתן גם להגיש את נתח הקצבים בתוך לחמניות עם ירקות, חרדל, או מיונז.