רכיבים:
2 בצלים
1 גזר
0.5 בשר טחון
פטרוזיליה
2 שיני שום
חבילת פסטה 500 גרם
תיבול:
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית מלח
אופן הכנה:
- קוצצים 2 בצלים
- קוצצים גזר 1
- מחממים סיר על להבה בינונית ומחכים שיהיה מספיק חם בשביל להתחיל לטגן
- כשהסיר חם שופכים לתוך את הבצל והגזר ומטגנים אותם עד הזהבה
- מוסיפים חצי קילו בשר טחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו
- מוסיפים:
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפקירה מתוקה
- חצי כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- מוסיפים פחית עגבניות מרוסקות
- מוסיפים חצי כוס מים
מבשלים 20 דקות ולאחר מכן:
- קוצצים פטרוזליה, מוסיפים אותה יחד עם 2 שיני שום.
- במקביל מכינים את הפסטה (לפי הוראות יצרן)
- מוסיפים 6 כפות מיי בישול מהפסטה לתוך הרוטב בולונז
דגש חשוב: תמיד מאזנים נוזלים כדי שלא יהיה יבש מידי ולא רטוב מידי.
כשהפסטה מוכנה מערבבים בסיר של הרוטב ומגישים לצלחות.