מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלב, השמן, הביצים והתמצית וניל.
- מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני הגשה.
טיפים:
- ניתן להוסיף לעוגה שבבי שוקולד, אגוזים או פירות יבשים.
- ניתן להגיש את העוגה עם קרם שוקולד, גלידה או קצפת.
- השתמשו בקמח איכותי.
- אל תתפתו ללוש את התערובת יותר מדי, אחרת העוגה תהיה קשה.
- אל תזלזלו בזמן האפייה.
- הקפידו להשתמש בחום התנור הנכון.
בהצלחה!