מתכון לעוגת שוקולד קלה וטעימה

2 פרוסות עוגת שוקולד מונחות אחת על השנייה

תוכן עניינים

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את החלב, השמן, הביצים והתמצית וניל.
  5. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני הגשה.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לעוגה שבבי שוקולד, אגוזים או פירות יבשים.
  • ניתן להגיש את העוגה עם קרם שוקולד, גלידה או קצפת.
  • השתמשו בקמח איכותי.
  • אל תתפתו ללוש את התערובת יותר מדי, אחרת העוגה תהיה קשה.
  • אל תזלזלו בזמן האפייה.
  • הקפידו להשתמש בחום התנור הנכון.

בהצלחה!

מוצרים מומלצים באתר

מכונת גלידה Ninja NC303

מכשיר ביתי להכנת קרפ צרפתי זק”ש Sachs EF-828

129.00 

מיקרוגל דיגיטלי 25 ליטר (6522) MIDEA EM925EYI

499.00 

תפריט נגישות