מספר מנות: 8-10
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 35 דקות
זמן עבודה כולל: 55 דקות
קלוריות למנה: כ-400 קק”ל
מרכיבים:
- 200 גרם שוקולד מריר, חתוך גס
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- 1 כוס קקאו איכותי, נטול גלוטן(כשר לפסח)
- 6 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- סוכר אבקה לקישוט (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בסיר קטן על אש נמוכה, המיסו את השוקולד והשמן יחד תוך ערבוב , עד לקבלת תערובת חלקה. הסירו מהאש ותנו להתקרר קלות.
- בקערה גדולה, ערבבו יחד את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת חלקה. הוסיפו את השוקולד המומס, תמצית הוניל, קקאו ומלח, וערבבו עד שהחומרים מתאחדים.
- שפכו את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 23 ס”מ שמרופדת בנייר אפייה.
- אפו במשך כ-35 דקות או עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה מעט במרכז.
- כסו אותה לפני ההגשה ואפשר לקשט באבקת סוכר.
טיפים להצלחה:
- חשוב לא לאפות יתר על המידה כדי לשמור על רכות ועסיסיות העוגה.
- השתמשו בשוקולד איכותי לטעם.