רשימת מצרכים:
- קמח רגיל: 2.5 כוסות (350 גרם)
- אבקת אפייה: 2 כפיות
- ביצים: 2 יחידות
- יוגורט 3% שומן ומעלה: שניים וחצי גביעים (סה”כ 400 גרם)
- סוכר: 4 כפות
- תמצית וניל איכותית: 1 כפית
- מלח: ¼ כפית
לטיגון:
- שמן חמניות או כל שמן צמחי אחר: 1-2 ליטר
למילוי:
- סירופ מייפל / סירופ שוקולד / ריבת חלב
אופן ההכנה:
- חממו שמן בסיר עמוק ורחב, ודאו שיש לפחות 10 ס”מ שמן בסיר.
- בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח, אבקת האפייה, הביצים, האשל, הסוכר, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. אם נראה לכם שהתערובת סמיכה מדי, תוכלו להוסיף רבע כוס חלב.
- בדקו את חום השמן על ידי הטפטוף של טיפת בצק; אם היא צפה עם בועות סביבה, השמן מספיק חם.
- שפכו בעדינות כפיות גדושות של התערובת לתוך השמן החם, נסו ליצור כדורים קטנים.
- טגנו מספר סופגניות במקביל, ודאו שלא לצפות את השמן.
- הסופגניות צריכות להיות זהובות ושחומות משני הצדדים, בערך שלוש דקות לצד.
- עקבו אחר טמפרטורת השמן והורידו את הלהבה אם יש צורך. נסו את הסופגניות הראשונות לוודא שהן מוכנות גם בפנים.
- הניחו את הסופגניות המוכנות על נייר סופג להסרת השמן העודף.
- מלאו שקית זילוף עם צנתר מזרק במילוי שאתם אוהבים ומלאו את הסופגניות, לאחר מכן פזרו מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.
בתיאבון!