מרכיבים:
- 500 גרם קמח לבן (כ-3.5 כוסות)
- 10 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)
- 50 גרם סוכר (כ-1/4 כוס)
- 10 גרם מלח (כ-2 כפיות)
- 30 גרם חמאה רכה (כ-2 כפות)
- 270 מ”ל מים פושרים (כ-1.1 כוסות)
- 1 ביצה (למריחה)
הוראות הכנה:
- בקערה, שימו את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח וערבבו.
- הוסיפו את המים והחמאה והתחילו ללוש עד שהבצק יהיה רך אך לא דביק.
- כסו את הבצק ותנו לו לתפוח במשך כ-1-2 שעות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- הפכו את הבצק על משטח מקומח וחלקו ל-10 חלקים שווים.
- עגלו כל חתיכת בצק לכדור, ושימו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כסו אותם ותנו לבצק לתפוח שוב כ-30-40 דקות.
- חממו תנור ל-180°C (350°F).
- שברו ביצה וערבבו אותה עד לקבלת מרקם אחיד ומרחו בעדינות על החמניות.
- אפו במשך כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.