מתכון לאלפחורס

ערימת אלפחורס

תוכן עניינים

אלפחורס הן עוגיות דרום אמריקאיות פריכות וטעימות במילוי ריבת חלב ומעטפת של קוקוס. הן נהדרות להגיש עם קפה או תה.

מצרכים:

  • 220 גרם קמח
  • 270 גרם קורנפלור
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ריבת חלב
  • קוקוס טחון

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הקורנפלור, החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי של כ-1/2 ס”מ.
  5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-3 ס”מ.
  6. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
  7. מצננים את העוגיות לחלוטין לפני המריחה של הריבת חלב.
  8. מורחים כפית ריבת חלב על כל עוגייה אחת.
  9. מצמידים עוגייה אחת על כל עוגייה עם ריבת חלב, ליצירת סנדוויץ’.
  10. מגלגלים את העוגיות בקוקוס טחון.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכל סוג של ריבת חלב שאוהבים.
  • ניתן להוסיף לבצק גם תמצית טעמים אחרת, כגון תמצית קפה או תמצית תפוז.
  • ניתן להוסיף לעוגיות גם תוספות אחרות, כגון שוקולד צ’יפס, אגוזים, או פירות.

הערות:

  • אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מעט חמאה מומסת.
  • אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח.

בהצלחה!

מוצרים מומלצים באתר

מכונת גלידה Ninja NC303

מכשיר ביתי להכנת קרפ צרפתי זק”ש Sachs EF-828

129.00 

מיקרוגל דיגיטלי 25 ליטר (6522) MIDEA EM925EYI

499.00 

תפריט נגישות