דג הוא מקור מצוין לחלבון, ויטמינים ומינרלים. דגים מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר יכולות להועיל לבריאות הלב, המוח והגוף הכללי.
ישנם סוגים רבים של דגים, ולכל אחד מהם יתרונות בריאותיים משלו. עם זאת, ישנם כמה סוגים של דגים שידועים במיוחד כבעלי יתרונות בריאותיים.
דגי מים קרים
דגי מים קרים, כגון סלמון, טונה, סול ופורל, הם בעלי רמות גבוהות של חומצות שומן מסוג אומגה 3. חומצות שומן אלו יכולות לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב, שבץ, דמנציה ודלקות.
דגים קטנים
דגים קטנים, כגון סרדינים, אנשובי ופלפלים, הם גם בעלי רמות גבוהות של חומצות שומן מסוג אומגה 3. בנוסף, דגים קטנים הם בדרך כלל זולים יותר מדגים גדולים יותר.
דגים לבנים
דגים לבנים, כגון מוסר ים, לברק וטרוטה, הם בעלי רמות נמוכות של שומן, מה שהופך אותם לבחירה טובה עבור אנשים המעוניינים להפחית את צריכת השומן שלהם.
איך לבחור דג בריא לבישול
כאשר בוחרים דג לבישול, חשוב לשים לב לדברים הבאים:
- מראה: הדג צריך להיות בעל עור מוצק ורענן, עיניים בהירות וגלגל עין שקוף.
- ריח: לדג לא צריך להיות ריח לא נעים.
- מרקם: הדג צריך להיות מוצק למגע.
טיפים לבישול דגים
כדי לשמור על הערכים התזונתיים של הדג, חשוב לבשל אותו בדרך נכונה. הנה כמה טיפים:
- אל תבשלו את הדג יתר על המידה. דג מבושל יתר על המידה יהיה יבש וקשה לעיכול.
- השתמשו בשיטות בישול מהירות, כגון צלייה, טיגון או אידוי. שיטות בישול אלו יסייעו לשמור על הבשר של הדג עסיסי.
- הוסיפו תבלינים ועשבי תיבול כדי להוסיף טעם לדג.
דגים מומלצים לבישול
להלן כמה סוגים של דגים מומלצים לבישול:
- סלמון
- טונה
- סול
- פורל
- סרדינים
- אנשובי
- מוסר ים
- לברק
- טרוטה
בהתאם לסוג הדג, תוכלו לבשל אותו במגוון דרכים. לדוגמה, סלמון וטונה מצוינים לצלייה, סול ופורל מצוינים לאידוי, וסרדינים ואנשובי מצוינים לטיגון.
מומלץ לנקות את הדג לפני בישול.
תוכלו למצוא מתכונים טעימים בשילוב דגים באתר שלנו באמצעות שדה החיפוש בראש הדף.