כמות קלוריות: 400 קלוריות ל-100 גרם קבב
כמות מנות: 8 מנות
זמן עבודה: 30 דקות
זמן הכנה: 1 שעה
מצרכים:
- 1 ק”ג בשר עגל טחון גס, עם 20%-15% שומן לפחות
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס מי סודה קרים
- 1/4 כוס שמן או שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים יחד.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- לאחר שעה, יוצרים קבבים בגודל של כ-2 סנטימטרים קוטר.
- מחממים את הגריל או הפלטה על אש בינונית-גבוהה.
- צולים את הקבבים משני הצדדים עד להשחמה.
- מגישים חם.
טיפים:
- כדי שהקבב יהיה עסיסי יותר, מומלץ להשתמש בבשר עם 20%-15% שומן לפחות.
- אם רוצים, אפשר להוסיף לקבב גם ירקות קצוצים, כמו פלפלים, עגבניות או פטריות.
- אפשר להגיש את הקבב עם טחינה, עמבה או צ’יפס.