מתכון קבב עיראקי

מתכון לקבב עיראקי טעים ועסיסי
קבב עיראקי בצלחת עם אורז לימון וירקות

תוכן עניינים

כמות קלוריות: 400 קלוריות ל-100 גרם קבב

כמות מנות: 8 מנות

זמן עבודה: 30 דקות

זמן הכנה: 1 שעה

מצרכים:

  • 1 ק”ג בשר עגל טחון גס, עם 20%-15% שומן לפחות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס מי סודה קרים
  • 1/4 כוס שמן או שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים יחד.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. לאחר שעה, יוצרים קבבים בגודל של כ-2 סנטימטרים קוטר.
  4. מחממים את הגריל או הפלטה על אש בינונית-גבוהה.
  5. צולים את הקבבים משני הצדדים עד להשחמה.
  6. מגישים חם.

טיפים:

  • כדי שהקבב יהיה עסיסי יותר, מומלץ להשתמש בבשר עם 20%-15% שומן לפחות.
  • אם רוצים, אפשר להוסיף לקבב גם ירקות קצוצים, כמו פלפלים, עגבניות או פטריות.
  • אפשר להגיש את הקבב עם טחינה, עמבה או צ’יפס.

מוצרים מומלצים באתר

מכונת גלידה Ninja NC303

מכשיר ביתי להכנת קרפ צרפתי זק”ש Sachs EF-828

129.00 

מיקרוגל דיגיטלי 25 ליטר (6522) MIDEA EM925EYI

499.00 

תפריט נגישות