מצרכים:
- צלעות בקר – 1 ק”ג
- תפו”א – 3, קלופות וחתוכות לקוביות
- גזרים – 2, חתוכים לפרוסות
- בצל – 1, קצוץ
- שיני שום – 4, כתושות
- רוזמרין ותימין – 1 כפית של כל אחד
- פפריקה מתוקה – 1 כפית
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
- יין אדום – 1/2 כוס
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- התחילו לתבל את הצלעות במלח, פלפל, פפריקה, שום, רוזמרין, ותימין.
- במחבת גדולה, טגנו את הצלעות משני הצדדים עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- העבירו את הצלעות לתבנית והוסיפו את היין.
- בנפרד, תטגנו את התפו”א, הגזר והבצל עד שהם מתרככים.
- הוסיפו את הירקות לתבנית עם הצלעות.
- בשלו בתנור במשך 1.5 – 2 שעות, עד שהצלעות רכות ומתפרקות.
- הגישו חם עם יין אדום לצד.
המתכון הזה משלב טעמים עשירים ומרקמים שונים, והוא מושלם לארוחת ערב מפנקת. התהליך האיטי של הבישול מבטיח שהבשר יהיה רך וטעים.
בהצלחה!