דגים הם מקור טוב לחלבון, וישנם דרכים רבות להכינו. עם זאת, דגים יכולים להפיץ ריח חזק, במיוחד אם הם לא מטופלים כראוי. הריח של הדג יכול להתפשט במהירות, ולהשאיר את המטבח שלכם עם ריח רע.
ישנן מספר דרכים לנטרל ריח של דג לפני בישול.
![דגים](http://story-matkonim.co.il/wp-content/uploads/2023/10/סטורי-9.png)
הנה 4 טיפים:
- החזיקו את הדג בקירור עד שמוכנים לבשל אותו. ריח הדג חזק יותר בטמפרטורת החדר, כך ששמירה על הדג בקירור תעזור להפחית את הריח.
- שטפו את הדג היטב במים קרים. שטיפה יסודית תעזור להסיר חלק מהשומן והלכלוך מהדג, אשר תורמים לריח.
- השרו את הדג בחומץ או מיץ לימון. חומץ ומיץ לימון הם חומרים חומציים אשר יכולים לעזור לנטרל את ריח הדג. השראות של 30 דקות עד שעה יספיק.
- השתמשו בתבלינים חזקים. תבלינים חזקים, כגון לימון, פלפל שחור, או שום, יכולים לעזור להסתיר את ריח הדג.
הנה כמה דרכים ספציפיות להשריית דג בחומץ או מיץ לימון:
- השריית דג בחומץ:
- ערבבו יחד 1/2 כוס חומץ לבן ו-1/4 כוס מים.
- הוסיפו את הדג החתוך לקערה עם התערובת.
- הניחו את הקערה במקרר למשך 30 דקות עד שעה.
- שטפו את הדג היטב במים קרים לפני הבישול.
- השריית דג במיץ לימון:
- ערבבו יחד 1/4 כוס מיץ לימון ו-1/4 כוס מים.
- הוסיפו את הדג החתוך לקערה עם התערובת.
- הניחו את הקערה במקרר למשך 30 דקות עד שעה.
- שטפו את הדג היטב במים קרים לפני הבישול.
עם קצת טיפול, תוכלו להימנע מריח דגים חזק במטבח שלכם.